Uitleg

Zelf diploma's, certificaten, oorkondes, onderscheidingen en spreuktegels maken is niet moeilijk. Zeker niet op deze site. In een paar eenvoudige stappen kom je via een voorbeeld op een volledig diploma, certificaat, oorkonde, onderscheiding of leuke spreuktegel.
De volgende stappen komen aan bod.

 • Kies een achtergrond (via categorie).
 • Maak de tekst.
 • Pas het Font en de grootte van de tekst aan.
 • Pas de kleur van de tekst aan.
 • Print de plaat of sla hem op.

  Achtergrond

  Eerst kies je een categorie en van daaruit kun je de achtergrond kiezen. Bij alle achtergronden hoort een standaard tekst, maar let op, iedere tekst is door jou weer aan te passen. Het maakt dus eigenlijk helemaal niet uit wat er in eerste instantie opstaat. Zelfs als er Certificaat bovenstaat, kun jij er Oorkonde van maken!


  Tekst

  De teksten voor de oorkonde of het certificaat moet je natuurlijk voor een groot deel zelf opgeven. Zoals de datum en de naam die erop moet komen. Maar ook de overige teksten kun je aanpassen.
  Als de tekst te groot wordt, te lang is, dan moet je gewoon doorgaan. Dat komt later wel goed.

  Font en grootte

  De grootte van de tekst kun je zo aanpassen dat het netjes op het a4 papier past. Als de naam te iel valt, maak je het wat groter, maar loopt de tekst door de tekening dan kun je het nog iets kleiner maken.
  Ook het font kun je aanpassen en eigenlijk kun je dat beter eerst doen omdat een font soms de tekst ook al groter of kleiner maakt.

  Kleur

  De standaar kleur voor de tekst is zwart, maar je kunt ze allemaal aanpassen naar je eigen wensen. Kies voor iedere tekst uit één van de vele kleuren en zie het resultaat direct.

  Print

  Dan hoeft het diploma, het certificaat, de oorkonde, de onderscheiding of de teksttegel alleen nog maar uitgeprint te worden.
  Ook is het mogelijk het figuur op te slaan op de harde schijf van je computer zodat je hem later nog kunt gebruiken of als je hem wilt printen via bijvoorbeeld een tekenprogramma of msWord.

  Het is mogelijk (1x per uur) dat er een advertentie getoond wordt voordat de printpagina verschijnt.

  Start nu

  Zodra je bent begonnen worden de gegevens voor je opgeslagen dmv een cookie op je computer. Dit wordt ongeveer twee weken vastgehouden. In die tijd kun je dus steeds terugkomen en verder gaan met de teksten die je opgegeven hebt.
  Je kunt nu meteen gaan beginnen met het uitzoeken van een leuke categorie voor een achtergrond!  Disclaimer

  Algemeen
  De website documenten.101tips.nl is een particulier initiatief. Het doel van deze site is het bieden van de mogelijkheid om documenten te maken.
  Iedere bezoeker van deze site stemt uitdrukkelijk in met de bepalingen van deze disclaimer.

  Aansprakelijkheid
  De informatie op deze site is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. De website is uitsluitend bedoeld ter informatie van geďnteresseerde leken.
  Ondanks de in acht genomen zorgvuldigheid kan de informatie op deze site soms niet volledig, niet actueel of voor meerdere uitleg vatbaar zijn of zelfs onjuistheden bevatten. We zijn niet aansprakelijkheid voor de juistheid, volledigheid of effectiviteit van de aangeboden informatie en producten, noch voor eventuele directe en/of indirecte schade, uit welke hoofde dan ook ontstaan, geleden als gevolg van het gebruik van informatie op deze site. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig voor risico van de gebruiker.

  Aansprakelijkheid links
  Op deze site zijn diverse links naar andere websites opgenomen ter informatie van de bezoekers. We hebben geen enkele zeggenschap over deze andere sites en aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade, direct of indirect, die ontstaat door gebruik van de op deze sites aangeboden informatie, producten of diensten.

  Privacybeleid
  We vinden het waarborgen van de privacy van de bezoekers van deze site uiterst belangrijk. Bij sommige onderdelen op deze site kun je persoonlijke gegevens afgeven. Alle persoonlijke gegevens die documentensite van je ontvangt zullen uitsluitend worden gebruikt binnen deze website, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. Het doel is deze gegevens te gebruiken voor een optimale behandeling van je vragen.
  We maken ook gebruik van externe advertentiebedrijven om advertenties weer te geven wanneer u onze website bezoekt. Deze bedrijven gebruiken mogelijk informatie (niet uw naam, adres, e-mailadres of telefoonnummer) over uw bezoek aan deze of aan andere websites om advertenties weer te geven over goederen en services waarin u wellicht geďnteresseerd bent. Als u hierover meer informatie wenst of als u wilt voorkomen dat deze bedrijven deze informatie gebruiken, klikt u op deze link
  Ook kunnen er cookies worden gebruikt voor het verzamelen van statische informatie op uw pc voor en door adverteerders. Als u geen prijs stelt op deze optie, kunt u deze uitschakelen in uw browser.

  Rechten van intellectuele eigendom
  Deze website bevat merken en oorspronkelijke werken, zoals onder andere teksten, foto’s en slagzinnen, die beschermd zijn door diverse rechten van intellectuele eigendom, zoals bijvoorbeeld, maar niet beperkt tot, merk- en/of auteursrechten. Ieder gebruik dat niet uitdrukkelijk is toegelaten in de relevante wet- en regelgeving is niet toegestaan.
  Worden er volgens jou teksten en/of afbeeldingen gebruikt die niet toegestaan zijn, laat ons dat dan zo snel mogelijk weten, dan worden die teksten/afbeeldingen direct verwijdert.